Krokodilleolie mod forkølelsessår

Krokodilleolie mod forkølelsessår

Det er ingen hemmelighed at krokodilleolie er effektiv hudpleje mod en lang række af hudlidelser. Krokodilleolien er især kendt for sin unikke evne til at hele rifter og mindre sår.

Små sår kan opstå i forbindelse med uren hud, forkølelsessår, skoldkopper osv. Der kan være rigtig mange årsager til at man får små sår.

Hvis ikke sørger for at give huden opmærksomhed og god pleje, så vil du risikere at udvikle varige ar på din hud.

I denne artikel vil jeg fortælle dig lidt om hvilke udfordringer der kan være ved at have små sår på huden, og hvad du kan gøre for at give din hud de bedste betingelser for at undgå ardannelse.

Jeg vil især have fokus på forkølelsessår, og hvordan du bekæmper disse. Først vil jeg fortælle lidt om krokodilleoliens unikke egenskaber.

Krokodilleolie hudpleje til mennesker

Hudpleje med krokodilleolie har været anerkendt og brugt som hudpleje i rigtig mange år. I Danmark er krokodilleolien stormet frem og blevet enormt populært.

I Danmark er Cetina Skincare det førende brand indenfor hudpleje med krokodilleolie. Deres produkter er udelukkende baseret på krokodilleolien unikke egenskaber.

Krokodilleolie er kendt for at være rig på de essentielle omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer som har en række fordele for menneskers hud. Du kan også finde omega fedtsyrer i f.eks. fisk, som du indtager indvortes.

Omega fedtsyrer er altså godt for mennesker både ind- og udvortes.

Krokodilleolien bliver ofte molekylært destilleret, hvilket betyder at den er renset uden brug af kemikalier. Netop derfor bruges den også af mennesker med sarte hudtyper.

Krokodilleolie indeholder stoffet crocodolin som har vist sig at have en række unikke egenskaber. Forskere mener blandt andet, at crocodolin har en evne til bekæmpe bakterier og vira. Nogle mener endda at fremtidens antibiotika skal findes i dette stof.

Er krokodillerne ikke fredet?

Mange tror fejlagtigt at krokodillerne er fredet – det er de ikke. Faktisk så opdrættes krokodiller på farme ligesom kvæg i Danmark.

Kødet bliver solgt til fødevareindustrien. Du kan købe krokodillekød i både Fakta og SuperBrugsen. Selve krokodilleolien er et bi-produkt – altså overskud.

Der er således ingen krokodiller som bliver opdrættet med det formål at udvinde krokodilleolie.

Pleje af små sår og rifter

Rifter og små sår kan skyldes rigtig mange ting. Ofte skyldes små sår bumser, acne, forkølelsessår eller måske skoldkopper.

Du kan læse hvordan krokodilleolie virker mod uren hud og hvordan du forebygger uren hud. Men når først de små sår opstår, så er situationen en anden.

Krokodilleolie er hudpleje og ikke et lægemiddel. Krokodilleolien kan derfor være et rigtig god alternativ til forkølelssår.

Hvad er et forkølelsessår?

For at få den optimale behandling, så er det vigtigt at forstå, hvad et forkølelsessår er. Forkølelsessår er ofte kløende og smertefulde. Nogle får dem ofte og andre får dem aldrig. Heldigvis er der flere muligheder for at behandle og forebygge forkølelsessår. Det er helt op til dig selv, hvilken type behandling eller forebyggelse du ønsker.

Navnet forkølelsessår kan være lidt misvisende. Det skyldes nemlig ikke en forkølelse, men derimod ofte Herpes simplex virus type 1 (HSV-1). Du kan tilkomme denne virus ved at være i kontakt med en smittede persons hud eller kropsvæske.

Omkring ⅔ af os er smittet med HSV-1 virus. Ofte bliver man smittet gennem et kys fra en slægtning eller kæreste.

Eksperter mener, at også genetik spiller en rolle i fordelingen af hvem der bliver smittet – og hvem der ikke gør.

HSV-1 virus bor i dine nerver. Den forholder sig roligt det meste af tiden, men noget kan udløse den, så du udvikler et forkølelsessår. Udløsere kan være alt fra sollys, feber og menstruation.

Nogle oplever forkølelsessår et par gange om året, mens andre oplever at blive ramt en gang om måneden.

Smitter et forkølelsessår?

Fra det tidspunkt hvor din hud bliver kløende eller rød, så er virussen sandsynligvis til stede og du kan smitte. Du er mest smitsom når vabler dukker op på din hud og efter de er bristet.

Når din hud er helet fuldstændig og ser normal ud igen, så kan du ikke sprede virussen. Du kan dog stadig smitte med virussen igennemspyt, selvom du ikke har et aktivt forkølelsessår.

Krokodilleolien kan være med til at hele et forkølelsessår hurtigere, og det er derfor krokodilleolien er blevet attraktiv pleje for personer med et forkølelsessår.

Du kan stoppe spredningen, men det kan være svært. Du må nemlig hverken kysse, dele tandbørste eller service med andre. Selvom du ikke gør disse ting, så vil det stadig være rigtig svært at kontrollere spredningen helt.

Du kan læse meget mere om forkølelsessår ved at læse denne guide om behandling af forkølelsessår med krokodilleolie.

De afsluttende bemærkninger

Hudpleje med krokodilleolie mod små sår er ofte den samme uanset om de små sår stammer fra bumser eller forkølelse.

At krokodilleolien virker som et allround hudplejeprodukt, er én af grundende til krokodilleolien er så populær.

Der findes rigtig mange gode guides på internettet om hudpleje med krokodilleolie. Ønsker du at læse mere om hudpleje med krokodilleolie?

Cetina Skincare har samlet en lang række guides om hudpleje med krokodilleolie.