Krokodilleolie mod eksem

Krokodilleolie mod eksem

Eksem er en kløende hudlidelse, som kan forekomme overalt på kroppen. Eksperter mener 10% af alle danskere er ramt af eksem, mens cirka 15% af alle børn og unge lider af børneeksem.

Eksem kan være forårsaget af faktorer som kommer indefra, men det kan også være udefrakommende faktorer kan forårsage eksem.

Krokodilleolie er kendt for at være effektiv hudpleje mod eksem. Krokodilleolie er rig på essentielle omega 3, 6, 7 og 9 fedtsyrer. Disse omega fedtsyrer giver huden næring og bekæmper eksem effektivt.

Rigtig mange med eksem vil gerne undgå steroidcremer og leder derfor efter andre muligheder som kan bekæmpe symptomerne på eksem. I mange tilfælde er krokodilleolie er oplagt valg for personer med eksem.

Der findes selvfølgelig andre muligheder end krokodilleolie. Vi er allesammen forskellige og det samme er vores hud. Derfor bør man prøve sig frem indtil man finder et produkt man bliver glad for.

Hvad er eksem

Symptomerne på eksem kan være mange. Symptomerne på eksem kan være områder med kløende og røde pletter på huden. Ofte vil symptomerne på eksem ses på albuer eller bag knæene, men de kan forekomme overalt på kroppen.

Hvis du har en mistanke om at du lider af eksem, bør du opsøge læge som kan stille diagnosen. Herefter handler det om at lærer mere om eksem, og hvordan du håndterer udbrud.

Hvis du ved, hvad der udløser symptomerne på eksem, så vil du have et bedre udgangspunkt til behandling af eksem.

Eksem er almindeligt. I rigtig mange tilfælde er behandling af eksem meget overskueligt. Ofte kan man bekæmpe eksem med god hudpleje f.eks. krokodilleolie. Det kan være både ren krokodilleolie eller cremer med krokodilleolie.

Ordet eksem er afledt af et græsk ord, der betyder “at koge over”, hvilket er en god beskrivelse af de røde, betændte og kløende pletter, der opstår under udbrud.  

Ofte er det spædbørn og børn der får eksem. Symptomerne på børneeksem ses ofte på kinder og hage, men kan også forekomme overalt på kroppen. Symptomerne kan være forskellig fra person til person.

I langt de fleste tilfælde vil eksem forsvinde med alderen, men eksem ses også hos voksne. Faktisk kan voksne udvikle eksem selvom de ikke tidligere har haft hudlidelsen.

Hvad er krokodilleolie?

Som tidligere nævnt er krokodilleolie effektiv hudpleje mod eksem. Krokodilleolien har et rigt indhold af omega 3, 6, 7 og 9, hvilket giver huden næring og pleje. Du giver altså din hud optimale betingelser med krokodilleolie.

I mange lande opdrættes krokodillerne på farme ligesom kvæg i Danmark. Kødet sælges til fødevareindustrien og selve krokodilleolien er et biprodukt som ellers ville være overskud.

I lande som f.eks. Australien opdrættes krokodillerne med skarp kontrol fra myndighederne. Der er stor fokus på at krokodillerne har de bedste betingelser under deres opdræt.

Animalsk fedt er normalt i hudpleje og kosmetik produkter. Nu kan man altså tilføje krokodilleolie til denne liste.

Krokodilleolie er populært som hudpleje. Det er dog først de seneste år at krokodilleolien for alvor er blevet populært. I Danmark er Cetina Skincare førende inden for hudpleje med krokodilleolie. Du får 90 dages tilfredshedsgaranti, når du køber hudplejeprodukter fra Cetina Skincare

Er eksem smitsom?

Eksem smitter ikke fra person til person. Den præcise årsag til eksem kender man ikke . Eksperterner mener, at eksem udvikles på grund af en kombination af gener og miljømæssige faktorer.

Når irritanter eller allergen påvirker immunsystemet vil hudcellerne begynde at opføre sig anderledes, og på den måde udvikles symptomer på eksem.

Eksem er altså ikke smitsom. Du skal derimod finde frem til de faktorer som udløser eksem.

Symptomer på eksem

Du skal være opmærksom på, at eksem og symptomerne på eksem er forskellige fra person til person.

Eksem er normalt en kløende hudlidelse. Ofte er kløen mild eller moderat, men i få tilfælde kan eksem være ekstrem kløende og udvikle sig til betændt hud.

Èn af de mange fordele ved krokodilleolie er, at den beskrives af mange som let smertestillende. Derfor er krokodilleolie blevet et af favorit produkterne for personer med eksem.

Disse symptomer skal du kigge efter, hvis du lider af eksem:

 • Tør og sart hud
 • Rød og betændt hud
 • Kløende hud
 • Mørke farvede pletter på huden
 • Ru og læderagtig hud ledsaget af skællende pletter
 • Sivning eller skorpedannelse
 • Områder med hævelse

 

Du har måske alle disse symptomer eller nogle få af dem. Uanset hvilke eller hvor mange du kan tælle på listen, så bør du have fokus på at gøre noget ved problemet inden det udviklet sig.

Behandling af eksem

Der findes mange typer behandlinger til personer med eksem. Afhængigt af alder og sværhedsgrad vil disse behandlinger spænde til alt lige fra medikamenter og cremer fra læge til lyse behandling, naturlige midler til hudplejeprodukter som f.eks. krokodilleolie.

En del af behandlingen består af forebyggelse. I langt de fleste tilfælde kan du selv gøre meget for at forebygge symptomerne på eksem.

 • Kend de faktorer der udløser eksem hos dig
 • Sørg for at opretholde en god hudpleje rutine med fugtgivende hudpleje
 • Krokodilleolie 2-3 gange om dagen på udsatte områder
 • Alternativ receptpligtigt medicin fra lægen

Hvilken type behandling afhænger af omfanget og sværhedsgraden. I 9 ud af 10 tilfælde vil du kunne bekæmpe eksem med god hudpleje herunder hudpleje med krokodilleolie.

Det er vigtigt at opretholde god hudpleje når du lider af eksem. Det betyder, at du skal holde din hud hydreret – også selvom du er i en periode, hvor du ikke er ramt af eksem.

Det er desuden vigtigt, at behandle så snart du oplevet små udbrud af eksem. Du kan bruge krokodilleolie 2-3 gange om dagen på de udsatte områder, hvis du gerne vil undgå steroidcremer og andre medikamenter fra lægen.

Eksem kan udvikle sig ti len infektion med bakterien stafylokokker. Derfor er det vigtigt at bekæmpe eksem med selv de mindste symptomer.