Krokodilleolie – er det godt for min hud?

Krokodilleolie er blevet ekstremt populært som hudpleje de seneste år. Det skyldes i høj grad at krokodilleolie er effektiv hudpleje mod en lang række hudlidelser herunder især fedt hud, uren hud, eksem og psoriasis.

Krokodilleolie som hudpleje er måske nyt for dig, og du spørger måske dig selvom om krokodilleolie er godt for min hud.

Hvis du går og overvejer om krokodilleolie er godt for din hud, så bør du læse denne artikel. Jeg vil fortælle dig om alle fordelene ved krokodilleolie i hudpleje for mennesker.

Der er forskellige meninger om krokodilleolie i hudpleje. Flere etablerede mærker i Danmark udtrykker at de ikke mener, at krokodilleolie og animalsk fedt generelt virker mod hudlidelser.

Dette kan der være mange årsager til – måske fordi de mærker den stigende konkurrence på egne produkter? Jeg vil anbefale, at du danner dine egne erfaringer med krokodilleolie i hudpleje, hvis det virker for dig bør du ikke lytte til personer, som ikke har prøvet hudpleje med krokodilleolie

Hvad er krokodilleolie egentlig?

Krokodilleolie har i mange år været respekteret og anerkendt i hudpleje. Animalsk fedt er helt normalt i hudpleje fordi det har en række unikke egenskaber.

Et utal af undersøgelser viser,  at animalsk fedt er godt for menneskers hud. Nu kan man tilføje krokodilleolie til listen over animalsk fedt i hudpleje.

Krokodilleolie stammer fra opdrættede krokodiller. De opdrættes på farme med streng kontrol – ligesom økologiske kvæg i Danmark. Krokodillerne opdrættes på grund af deres kød, som sælges blandt andet i Fakta og SuperBrugsen i Danmark.

Der er altså ingen krokodiller som bliver opdrættet med det formål at udvinde krokodilleolie.

Hvorfor er krokodilleolie godt for min hud?

Krokodilleolien har en sammensætning som minder om den naturlige olie der findes på huden hos mennesker.

Krokodilleolie indeholder både mættede og umættede fedtsyrer herunder omega 3, 6, 7 og 9. Disse fedtsyrer har vores godt for vores hud.

Krokodilleolien indeholder cirka 20% omega 6 fedtsyrer, som er kendt for at være effektiv mod atopisk eksem og psoriasis.

Forskning har vist, at blandingen af omega 6 og 9 har en antibakteriel virkning, hvilket gør krokodilleolie effektiv mod uren hud f.eks. bumser og acne.

Der findes altså en lang række unikke årsager til, at krokodilleolie er effektiv mod hudlidelser.

Krokodilleolie mod fedtet hud

Det virker ikke logisk at krokodilleolie kan bekæmpe fedtet hud. For hvorfor tilføje huden olie, hvis den i forvejen er fedtet?

Der er selvfølgelig en forklaring på, hvorfor krokodilleolie kan være godt for din hud – selvom du har fedtet hud.

Når du har fedtet hud producere din hud for meget sebum (sebum). Hvis du bruger hudplejeprodukter som fjerner fedtet fra huden, så vil din hud automatisk producere endnu mere fedtet hud. På den måde kommer du i en “ond cirkel”, hvor din hud vil blive ved med at lave en overproduktion af huden naturlige fedt.

Ved at holde huden fugtet med f.eks. en lille smule krokodilleolie vil huden med tiden stoppe med overproduktion af hudfedt, og din hud vil fremstå mindre fedtet.

Det kan være grænseoverskridende og unaturligt at tilføje olie på fedtet hud, men tro mig – det virker!

Hvor køber man hudpleje med krokodilleolie?

Der kan være stor forskel på krokodilleolie, så du bør være opmærksom når du køber krokodilleolie.

I nogle tilfælde bliver krokodilleolien fortyndet, hvilket nedsætter krokodilleoliens unikke egenskaber. Du bør være opmærksom på indholdet, når du køber krokodilleolie.

Du kan sagtens finde billige mærker som sælger krokodilleolie, men kvaliteten vil også være derefter. Derudover bør du sikrer dig, hvor krokodilleolien stammer fra.

I Danmarks skal importen foregå med alle dokumenter og tilladelser i orden. Sådan sikrer du dig, at du kan købe hudpleje med krokodilleolie med god samvittighed.
Cetina Skincare er Danmarks største brand indenfor hudpleje med krokodilleolie. Her får du 90 dages 100% tilfredshedsgaranti eller pengene retur på alle deres produkter med krokodilleolie.

God fornøjelse.