Gode råd til smuk hud uden makeup

Gode råd til smuk hud uden makeup

Mange kan ikke forestille sig et liv uden makeup. Emnet i dette indlæg lyder måske både mærkeligt og skræmmende for mange piger.

Det er blevet et dagligt ritual for mange piger at vågne op hver morgen og anlægge makeup som det første. For mange ville det være umuligt at tage i supermarkedet uden makeup.

I dette indlæg vil jeg ikke foreslå, at du helt slipper makeup. Hvis du ønsker at undlade makeup bør du fokusere på din naturlige skønhed og smuk hud.

Makeupfri skønhed forbundet med din indre opfattelse af dig selv. Det hele afhænger faktisk af dig – du er smuk præcis som du er.

Hvis du føler dig smuk og er i stand til at acceptere dig selv uden makeup, så vil dine omgivelser føle det samme.

Men hvis du ikke føler dig tryg og sikker uden din makeup, så forsøg at tilpasse dit nye naturlige billede af dig selv gradvist.

For eksempel kan du på ferie begynde at bruge mindre makeup end du gør hjemme. Måske du kan nøjes med en god mascara og en smule lipgloss.

Smuk hud er alt

Hvis du beslutter dig for at leve et makeup frit liv, betyder det ikke, at du skal give helt slip på alle hudplejeprodukter. Daglig hudpleje er vigtig, men du bør være opmærksom på hvilke hudplejeprodukter du benytter.

Du bør stadig rense og fugte din hud hver eneste dag, hvis du ønsker smuk og sund hud. Krokodilleolie er effektiv til at holde huden fugtig. Derudover er krokodilleolien rig på Omega 3, 6 og 9, som er sunde fedtsyrer for din hud.

Mange hudproblemer er faktisk relateret til overdrevet brug af makeup. Din hudfarve bliver ujævn på grund af reaktionen fra din krop ved brug af concealer eller diverse blushes. Hvis du dropper foundation i en periode vil du bemærke, at din hudtone vil blive smukkere, og du vil ikke have behov for et tykt lag makeup.

Du kan med fordel bruge en ansigtsmaske 1-3 gange om ugen.

Vælg en hud maske, som passer til din hudtype. Derudover bør du exfoliere din hud regelmæssigt – og ikke kun ansigtet.

Vask dit ansigt med kold vand både morgen og aften i cirka 10 sekunder. Det vil få dine porer til at trække sig sammen, så skidt og snavs har sværere ved at trænge ind i huden. Det er med til at give dig smuk hud på længere sigt.

Dine øjenbryn skal matche smuk hud

Når vi anvender makeup ønsker vi at ændre proportionerne af ansigtet og tilpasse den til standarder vi kender fra medierne. Ofte glemmer vi hvor smukke og unikke vi selv er.

Hvis du ønsker at minimere din daglige makeup, så prøv i stedet at fremhæve dine naturlige træk. Du kan starte med dine øjenbryn.

Kig dig i spejlet og se de naturlige former dine øjenbryn har. Hvis du ofte plukker dine øjenbryn, så hold en pause i en periode. Du kan med fordel pleje dine øjenbryn med naturlige olier f.eks. olivenolie, kokosolie eller krokodilleolie. Herefter kan du få hjælp af en professionel til at forme dine øjenbryn, så de matcher dine smukke naturlige ansigtsformer.

Hvis dine øjenbryn er for lyse og du plejer at trække dem op med en streg, så kan du i stedet få lavet en semi-permanent farve i en salon i stedet. Det vil se mere naturligt ud og du undgår dagligt makeup.

Ønsker du at få dine bryn til at vokse? Prøv en blanding af ricinusolie og sød mandelolie på øjenbrynene hver aften i 1-2 måneder. Så vil du se fantastiske resultater.

Sund og varieret kost giver smuk hud

Sund og varieret mad er vigtigt, hvis du vil have smuk hud. Du er hvad du spiser, så derfor bør du fokusere på at din kost er sund og afbalanceret.

Sørg for at spise friske frugter og grøntsager hver dag. Derudover bør du sørge for at spise sunde fedtstoffer og proteiner da disse også er vigtige elementer i at opnå smuk hud.

Drik masser af vand.! Se om du kan drikke 8 glas vand om dagen, og gerne forkæle dig selv med en grøn te. I grøn te findes der mange antioxidanter, som vil få din hud til at se frisk og und ud – selv uden make-up.