Lyver Mads fra Danish Skin Care?

Lyver Mads fra Danish Skin Care?

Lyver Mads fra Danish Skin Care når han skriver, at naturlige olier ikke er godt for vores hud? 

Sådan lyder et spørgsmål fra en læser. Han spørger om krokodilleolie er godt mod fedtet hud.

Han er kommet i tvivl efter har læst hvordan Mads fra Danish Skin Care advarer sine kunder om at bruge naturlige olier som hudpleje.

Lad mig slå fast med det samme – naturlige olier er effektiv hudpleje mod en lang række hudproblemer.

Det løser ikke alle hudlidelser. Ofte er det en kombination af flere indsatser som gør forskellen. I denne artikel vil jeg fortælle dig mere om naturlige olier i hudpleje, og hvorfor Danish Skincare tager fejl.

Jeg tror ikke, at Mads fra Danish Skin Care bevidst lyver eller prøver at vildlede sine læsere. Jeg tror nærmere at det er uvidenhed om de mange fordele ved naturlige olier i hudplejeprodukter.

Mads skulle angiveligt være selvudnævnt “ekspert i smuk hud”. Så derfor undrer hans tilsyneladende store uvidenhed om naturliger olier i hudpleje mig.

I et indlæg på Danish Skin Care advarer Mads fra Danish Skin Care om brugen af olier i hudpleje. I stedet henviser han til hudpleje produkterne fra Danish Skin Care, hvilket undrer mig.

Derfor tager Mads fra Danish Skin Care fejl

Mads fra Danish Skin Care begrunder sit svar med at krokodilleolie er animalsk fedt, hvilket tilstopper hudens porer.

I stedet anbefaler Mads fra Danish Skin Care at bruge hudplejeprodukter som absorberer olien fra huden. Dette lyder måske umiddelbart som en god løsning, men desværre er det en fejl, som kan give dig endnu mere fedtet hud – og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

Vores hud nærmere bestemt talgkirtlerne producerer sebum (hudfedt). Hvis du producerer meget sebum vil din hud se fedtet ud. Huden regulerer selv produktionen af sebum.

Hvis du konstant fjerner sebum fra din hud, så vil talgkirtlerne automatisk producere mere sebum. På den måde vil du komme ind i en “ond cirkel”, hvor din hud vil producere mere og mere sebum, hvilket fører til en overproduktion af hudfedt.

Du kan nedsætte hudens naturlige produktion af hudfedt ved at bruge naturlige olier i din hudpleje. Hvis din hud får tilført olie bliver den naturlige produktion af hudfedt reduceret.

Overdrevet olieproduktion er dog ofte et symptom på hormonel ubalance. Derfor giver det mening at kigge på andre muligheder end bare hudpleje.

Løsningen er derfor ikke så enkel som Mads fra Danish Skin Care anbefaler – heller ikke selvom han anbefaler egne produkter.

Lad mig understrege, at der er mange forskellige meninger og argumenter indenfor hudpleje. Nogle er for naturlige olier i hudpleje og andre er imod. Dette er blot et argument hvorfor Mads fra Danish Skin Care tager fejl, så er det op til dig at vurdere, hvilket af disse råd du vil lytte til.

Naturlige olier er populært i hudpleje

Mads fra Danish Skin Care kommer i et andet blogindlæg med advarsler mod at bruge Argan Olier, Jojobaolie, Acaiolie, Mandelolier m.m. I stedet refererer han til egne produkter, hvilket får mine advarselslamper til at lyse endnu mere.


Jeg er helt sikker på at produkterne fra Danish Skin Care er gode hudplejeprodukter. Målet med denne artikel er, at fortælle dig hvorfor jeg mener Danish Skin Care tager fejl eller vildleder, når de advarer mod naturlige olier i hudpleje.

Argan olier, kokosolie, tea tree oil m.m. er enormt populært og eftertragtet i hudpleje fordi de virker mod en lang række hudproblemer.

Naturlige olier løser ikke alle dine hudproblemer, men det hjælper rigtig mange. Du kan finde mange succeshistorier, før- og efter billeder på nettet som viser de unikke egenskaber naturlige olier har i hudpleje.

Naturlige olier i hudpleje og kosmetik

Mennesker har i mange tusinde år brugt animalsk fedt i hudpleje, sæbe og kosmetikprodukter.

Sæbe er senere op i gennem nyere tid blevet produceret af biprodukter fra kødindustrien. Ingen dyr bliver opdrættet med det eneste formål at udvinde animalsk fedt.

Senere har man produceret sæbe ud af palmeolier og andre vegetabilske olier. Mange traditionelle sæber bliver dog stadig produceret af animalsk fedt.

Animalsk fedt har igennem tiden været en stor del af traditionelle naturlægemidler. Alt lige fra de gamle australske aboriginals og amerikanske indianere har brugt animalsk som et naturlægemiddel.

Australske aboriginer er især kendt for deres brug af emu olie mod hudlidelser f.eks. tør hud, solbrændt hud og kløende hud.

I dag kan man købe emu olie på apoteker i Australien, hvor det er et anerkendt og respekteret hudplejeprodukt

Lanolin har været brugt som hudpleje af de gamle grækere. Det var dog først i 1960’erne at lanolin blev pesticidfri og for alvor blev populært i mange kendte hudpleje mærker.

Animalsk fedt har også været brugt som hårstyling og pleje i 1920’erne. Og skuespilleren Cate Blanchett er kendt for sin fejlfrie hud og kendt for at bruge emu olie i sin hudpleje.

Der er altså rigtig mange eksempler på hvordan animalsk fedt og olier er brugt til en lang række formål op igennem tiden.

De afsluttende bemærkninger

Jeg tror ikke at Danish Skin Care eller Mads lyver. Det undrer mig bare, at Mads fra Danish Skin Care ikke kender til alle de mange fordele der er ved olier i hudpleje.

Argumenterne Mads kommer med for ikke at bruge naturlige olier i hudpleje holder ihvertfald ikke.

Min anbefaling til dig er at undersøge markedet og mulighederne. Vi er allesammen forskellige og det samme er vores hud. Hvad der virker for noget, virker måske ikke for andre. Sådan vil det altid være med hudplejeprodukter – også naturlige olier uanset hvad Mads fra Danish Skin Care rådgiver omkring.