8 gode råd mod psoriasis

8 gode råd mod psoriasis

Rigtig mange danskere lider af psoriasis – gør du også, så bør du læse med her.
I dette indlæg vil jeg fortælle dig lidt mere om hvad psoriasis egentlig er. Derudover får du 8 gode råd til, hvordan du bekæmper psoriasis uden brug af medicin.

Vidste du, at krokodilleolie er kendt for at bekæmpe psoriasis effektivt? Freja har brugt krokodilleolie på hendes søn, som de sidste 3 år har haft store problemer med psoriasis.
Krokodilleolien havde allerede en synlig effekt efter første nat. Dette var faktisk den første nat, at Frejas søn havde sovet igennem uden at kradse sig selv til blods.
Du kan læse mere om Frejas historie, og hvordan hun bekæmper psoriasis med krokodilleolie her.

En stor undersøgelse fra 2010 viste, at personer med psoriasis har større risiko for at udvikle depression og angst. Selvom psoriasis ‘kun’ påvirker din hud opstår psoriasis faktisk inde i dit immunforsvar.
Psoriasis stammer fra dine T.celler, som er en type af de hvide blodlegemer. Disse celler er designet til at beskytte kroppen mod infektioner og sygdom. Når det kommer til psoriasis, bliver disse celler fejlagtigt aktive og udløser herefter en respons i immunforsvaret, som giver dig symptomerne ved psoriasis.

Symptomer på psoriasis

Symptomerne på psoriasis er f.eks.:

 • Kløe, skællende pletter af fortykket hud
 • Tørre, sprækkede pletter, der ofte bløder
 • Fortykket negle

Stive og hævede led
Symptomerne på psoriasis kan varierer meget alt efter om der er tale om en mild eller svær form for psoriasis. Kan du genkende nogle af symptomerne, bør du opsøge din egen læge eller en hudspecialist for at få stillet diagnosen.

Årsager til psoriasis

Den præcise årsag til psoriasis er faktisk ukendt. Oftest rammer psoriasis voksne mennesker og forekommer oftest hos en person, som har en i familien med psoriasis.

Symptomerne på psoriasis kan komme og gå. Derfor handler det om, at finde ud af, hvad der udløser dine udbrud af psoriasis. Hvis du kan finde ud af, hvilke faktorer der udløser psoriasis hos dig, kan du måske holde hudlidelsen på afstand.

Bare rolig, den kløende og betændte hud kan behandles. Gør brug af disse gode råd og gør dem til en del af din daglige rutine. Så vil du være i stand til at holde dine udbrud af psoriasis nede.

 1. Hold din hud fugtig

  At holde huden fugtig, er en af de mest effektive og letteste ting du kan gøre, hvis din hud er irritereret og kløende.
  Det handler om at reducere tørhed, kløe, rødme, ømhed og skalning.
  Derfor bør du vælge en fugtighedscreme baseret på, hvor tør din hud er. Salver er tykke, tunge og ofte gode til at fugte din hud. Lotion er derimod tyndere og absorberes letterer i din hud.
  Du kan også vælge en god creme midt imellem – husk, at det bør være en naturlig og duftfri creme, så du ikke risikerer at irriterer din hud endnu mere.
  Hos Cetina Skincare kan du finde en god ansigtscreme med krokodilleolie. Her får du en creme specielt udviklet til sart og irriteret hud uden skadelige tilsætningsstoffer. Krokodilleolien er rig på omega 3, 6 og 9 som er kendt for at pleje og genopbygge sart hud.Du kan med fordel smøre dig efter hvert bad. Du bare også smøre dig løbende igennem dagen. Brug gerne mere creme og lotion på kolde og tørre dage.

 2. Tag et varmt bad

  Et  varmt bad med en mild sæbe kan være med til at lindre kløe og bekæmpe den tørre hud.
  Forkæl dig selv med et varmt bad i cirka 15 minutter. Du kan med fordel tilsætte lidt krokodilleolie og salt, hvis du har et karbad.
  Pas på med skrappe sæber og for varmt vand. Det kan være med til at forværre hudlidelsen endnu mere.Du skal passe på med at tørre dig for hårdt med håndklædet, når du er færdig med badet.Tip: Hvis du ikke har tid til et bad, kan du i stedet lægge et vådt håndklæde eller koldt omslag på de udsatte psoriasisramte områder.

 3. Brug sollys til at bekæmpe psoriasis

  Det ultraviolette (UV) lys fra solen kan bremse væksten af hudceller. Derfor kan små doser af sol være en god måde at lindre symptomerne på psoriasis. Selv lyset indendørs kan i nogle tilfælde gøre en forskel.Du kan nyde lidt tid i solen et par gange i ugen. Husk at brug solcreme.! For meget sol kan også være farligt. Derfor handler det om at finde et naturligt leje for dig.
  Tal med din læge inden du tilføjer UV terapi til din psoriasis behandling.

 4. Tag det roligt

  Flere undersøgelser viser, at stress kan forværre symptomerne på psoriasis og forværre kløen. Nogle kan faktisk spore deres første psoriasisudbrud til en stressede periode, situation eller begivenhed.Der findes mange måder at håndtere stress. Brug dit netværk, venner og familie. Tænk over, hvad der er vigtigt for dig og tag dig tid. Yoga, meditation og mindfulness kan måske være noget for dig. Måske vil en lang gåtur være løsningen.
  Derudover kan sund kost, væske, regelmæssig motion og masser af søvn være med til at bekæmpe psoriasis. Desuden vil det bekæmpe infektioner, der kan udløse symptomerne på psoriasis.

 5. Lad være med at klø i huden

  Prøv om du kan undgå at kløe i din i forvejen sarte og irriterede hud. Du kan nemt risikerer der opstår åbne sår, hvor du vil have stor risiko for at udvikle infektioner. Hold derfor dine negle korte og tag en antihistamin, hvis du er meget kløende.

 6. Stop med al rygning og minimer indtaget af alkohol

  Rygning er en udløsende faktor til udbrud af psoriasis. Tag en snak med din egen læge om dine muligheder for et rygestop. Hos nogle er nikotin med til at forværre psoriasis.
  For meget indtag af alkohol kan ligeledes være med til at forværre psoriasis.

 7. Brug krokodilleolie til at bekæmpe psoriasis

  Vidste du, at krokodilleolie er effektiv til at bekæmpe psoriasis. Derudover er krokodilleolien effektiv mod kløe og irritation.

Krokodilleolien er et respekteret hudplejeprodukt mod psoriasis. Og hos Cetina Skincare får du 95 dages fuld tilfredshedsgaranti på alle hudplejeprodukterne.
Nu har du fået 7 gode råd mod psoriasis. Hvis du følger dem vil dine chancer for at bekæmpe psoriasis bliver større.
Det handler om sund livsstil, god hudpleje og ændrede rutiner, hvis du skal komme symptomerne på psoriasis til livs.